قزلی: بنیاد در 6 سال با 27 میلیارد تومان بودجه اداره شد

به گزارش سهندبلاگ، به گزارش خبرنگاران آیین تودیع و معارفه مدیر عامل و سرپرست بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان عصر دوشنبه(12 خرداد ماه) در ساختمان این بنیاد برگزار گردید.

قزلی: بنیاد در 6 سال با 27 میلیارد تومان بودجه اداره شد

27 میلیارد تومان بودجه برای 6 سال فعالیت بنیاد

مهدی قزلی در گزارش عملکرد بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان بیان نمود: در 6 سال گذشته، سالانه به طور متوسط چهار و نیم میلیارد تومان و در مجموع 27 میلیارد تومان بودجه به بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان اختصاص پیدا نموده است؛ 40درصد این بودجه صرف هزینه های جاری می شود، بنابراین فعالیت های بنیاد سالانه با دو و نیم میلیارد تومان برابر با 15 میلیارد تومان انجام شد.

وی اضافه نمود: 6 دوره جایزه جلال آل حمد و جشنواره شعر فجر، سه دوره جایزه پروین و ملک الشعرای پروین در این 6 سال برگزار گردید. این گزارش کوتاه، گزارش فعالیت بنیاد باشد به کمیته شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

قزلی با بیان اینکه در ایران گرفتار معضل ناکار آمدی هستیم، بیان نمود: در ایران فعالیت های مختلفی انجام می شود اما مخاطبان از نتیجه آن احساس رضایت ندارند. امید وار بودم و کوشش کردم در بنیاد دچار معضل ناکارآمدی نشویم. حتما در بعضی مواقع شکست خوردیم اما این به معنای آن نیست که توفیق نداشتیم.

وی با اشاره به جریان افزایش مسئولیت های بنیاد با محول کردن برگزاری جشنواره های شعر گفت: 20 خرداد ماه سال 1394 به عنوان مدیر عامل بنیاد معارفه شدم و ابتدای پاییز همان سال هفتدمین دوره جایزه جلال آل احمد را در تالار وحدت برگزار کردیم. با مرور انجام این ماموریت ها که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده ما گذشته شده بود از خودم می پرسم چطور این کار ها انجام شد؟!

مدیر عامل پیشین بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان اضافه نمود: سرعت اجرای برنامه ها در بنیاد از جریان دیوان سالاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در مجموع سیستم اداری کشور بیشتر بود اما با همکاری دوستان، ایده های مختلف در شرایط سخت اقتصادی و حتی پلمب ساختمان بنیاد اجرایی شد.

قزلی ادامه داد: در زمان پلمب ساختمان از سوی شهرداری شبانه کشیک می دادیم و برای آوردن اسناد، همکاران را از پنجره ها به داخل ساختمان راهنمایی می کردیم. در این شرایط سنگ بنای بعضی فعالیت ها از جمله پایگاه نقد شعر، پایگاه نقد داستان اجرایی شد.

وی طرح سرباز فرهنگ را از خوشنام ترین ایده های بنیاد معرفی کرد و گفت: ایده سرباز فرهنگ بی نظیر است؛ حتی بنیاد ملی نخبگان از این ایده ذوق زده شده بود که می تواند خدماتی را دریافت و ارائه کند؛ علاوه براین ایده تدیون سند ملی انجمن های ادبی نیز از دیگر طرح های قابل توجه بنیاد است. البته تدوین این سند از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بنیاد محول نشده بود.

نیروی انسانی بنیاد در 6 سال گذشته اضافه نشد

قزلی با اشاره به تعداد نیروی انسانی شاغل در بنیاد در 6 سال گذشته بیان نمود: روزی که به بنیاد آمدم تقریبا 28 نفر در این مجموعه فعالیت داشتند و امروز در مجموع 26 نیروی انسانی حضور دارند؛ بنابراین نیرو انسانی به واسطه افزایش مسئولیت ها، در بنیاد حذب نشد.

وی ادامه داد: پایگاه نقد شعر با 3860 کاربر با یک دبیر، اداره می شود. 28 منتقد نیز که رابطه استخدامی با بنیاد ندارند و فقط ارتباطشان اقتصادی است با کاربران این پایگاه در تعامل هستند. پایگاه نقد داستان بنیاد نیز با 2156 کاربر خدمات رایگان دریافت می نمایند. بعضی از کاربران پایگاه شعر که عمدتا افراد ساکن مناطق دور افتاده بودند به مرحله نامزدی جشنواره شعر فجر نیز رسیدند.

قزلی با بیان اینکه با وجود همه کاستی ها از نظر بودجه و یا مجوز با حمایت وزیر محترم و معاون امور فرهنگی، کوشش کردیم گرفتار ناکارآمدی نشویم گفت: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گلایه مندم اما این گلایه مندی به افراد برنمی شود بلکه نظام دیوانی کشور ما دچار مشکل است.

وی با بیان اینکه در 6 سال گذشته شانس همکاری با افراد خوبی را داشتم، خطاب به محسن جوادی، گفت: در هر مجموعه ای با تعداد نیرو انسانی مشابه بنیاد، حلقه نزدیکانی دارد که به هر دلیلی از جمله عقیدتی و یا اقتصادی تشکیل می شود.

ارتباط 10 هزار علاقه مند به شعر و ادبیان با بنیاد

مدیرعامل پیشین بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت:ایجاد این حلقه را در بنیاد رد نمی کنم البته دشواری ها بر دوش این افراد بود. از سوی دیگر 1786 نفر یگانه داشتیم که در برگزاری برنامه های بنیاد نقش داشتند؛ علاوه براین با محاسبه روز های تعطیل در مجموع سالی 300 نفر یگانه و ادیب در بنیاد حضور داشتند. در مجموع 10 هزار نفر با بنیاد مراوده داشتند.

قزلی با اشاره به اینکه تعداد اعضای تهرانی دو پایگاه نقد شعر و نقد داستان 8 درصد است، اضافه نمود: در برگزاری 30 دوره آموزشی در حوزه شعر، داستان و مستند نگاری، کمترین سهم به تهرانی ها اختصاص داشت. کوشش می کردیم علاقه مندان از شهرستان از امکانات بهره مند شوند. این توجه موجب شده بود تا برای برگزاری این دوره ها در شهرستان ها استقبال شود.

وی با اشاره به هدف حلقه نزدیکان در بنیاد، ادامه داد: هدف حلقه نزدیک، حلقه کاری بود البته تشکیل این حلقه به این نبود که دیگران با بنیاد نسبتی نداشته باشند. بسیاری بی جیر ومواجب کار می کردند.

قزلی اضافه نمود: مساله ادبیات زندگی است و بنیاد نیز قرار است به این موضوع یاری کند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 8975

به "قزلی: بنیاد در 6 سال با 27 میلیارد تومان بودجه اداره شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قزلی: بنیاد در 6 سال با 27 میلیارد تومان بودجه اداره شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید